Rapport: Så påverkas vår hälsa av 1,5 graders uppvärmning

I samband med IPCC:s rapport om 1,5 graders-målet släpps i dag också en rapport som visar hur klimatförändringarna påverkar människors hälsa.  “Ju snabbare vi kan reducera utsläppen av kol till atmosfären, desto fler människoliv räddar vi”, menar rapportförfattarna.

Samtidigt som IPCC i dag släppte sin specialrapport om 1,5 graders-målet publicerades en stödrapport som visar hur klimatförändringarna påverkar människors hälsa. Texten är ett samarbete mellan Världshälsoorganisationen, FN:s klimatpanel och det internationella journalistförbundet Climate tracker.
– Nu råder det vetenskapligt konsensus kring att den globala uppvärmningen påverkar mänsklig hälsa, orsakar miljontals dödsfall och förstärker fattigdom, säger Artur Wyns, journalist vid Climate Tracker och medförfattare till hälsorapporten, till Aktuell Hållbarhet.

Läs hela artikeln på Aktuell Hållbarhets hemsida

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *